Praktijk Voedingbalance    |     Tel: 06-26833110    

Darmflora

pregnant girl

Het belang van gezonde voeding tijdens de zwangerschap

Ziekten beginnen in de darmen.
Een gezond darmstelsel bestaat uit biljoenen vriendelijke bacteriën, de zogenaamde darmflora, die de basis vormen voor een goede gezondheid.

Het spijsverteringssysteem en het immuunsysteem zijn afhankelijk van hun bescherming tegen microbiële en parasitaire invasies.
Een goede darmflora zorgt voor een gezonde barrière tegen bijvoorbeeld giftige verteringsproducten en allergenen, en voorkomt daarmee dat ongewenste stoffen in de bloedbaan en naar andere delen in ons lichaam komen.
Een gezonde darm vervult belangrijke functies in het lichaam, verteren van voedsel, opname van voedingsstoffen.

Onze gezondheid wordt ondermijnd wanneer deze functies niet perfect kunnen worden uitgevoerd. Verlies aan energie en vitaliteit, ons lichaam functioneert minder goed, met alle gevolgen van dien. Belangrijk is tot een oplossing te komen welke individuele voeding het beste bij ons past, opdat we gezondheidsproblemen kunnen voorkomen en herstellen.
 

De gezondheid van moeder en kind

jurkgroen voedingbalance

Baby’s en gezonde darmen

Tijdens de bevalling komt een baby voor het eerst met bacteriën in aanraking door contact met het geboortekanaal en uitgebreid contact met de moeder en de omgeving na de geboorte. De bacteriën waarmee het kind in de eerste periode in aanraking komt bepalen grotendeels de samenstelling van de darmflora.

Gezonde darmen zorgen voor een goed werkend immuunsysteem. De grootste wens van iedere ouder is namelijk dat je het beste voor je kind wil, en dat doe je natuurlijk door het doorgeven van een goed werkend immuunsysteem aan je kind. Toekomstige ouders maar vooral jonge moeders worden nogal overspoeld met de babybeurs en de nieuwste snufjes zoals kleding, inrichting, babykamer enz…

Je bent in blijde verwachting, het allerbeste voor je Baby is alles wat je wenst.  

Helaas realiseren vele jonge moeders zich nog niet voldoende hoe belangrijk het is dat het geboorte kanaal en de darmen gezond dienen te zijn voor de zwangerschap.
Een gezonde levensstijl komt voor ieder van ons ten goede, bewust bezig zijn met gezonde voeding, beweging, ontspanning is vooral een aanrader want dit heeft een positief effect op je zwangerschap als aanstaande moeder.

Denk ook aan een gezond gebit. Een goede gezondheid van moeder en kind is belangrijk vooral tijdens de zwangerschap. Zorg voor een gezonde mondhygiëne dit komt ook ten goede van je kind.

Belangrijke voedingstoffen tijdens de zwangerschap zijn nodig om een gezonde darm te behouden. Bouwstoffen zijn nodig om ons lichaam op te bouwen en van groot belang bij het ontwikkelen van een nieuw leven bij de aanstaande moeder. Naast een gezond voedingspatroon is zijn ook supplementen nodig van goede kwaliteit, zonder hulpstoffen.

Een bevalling via de natuurlijk weg is de wens van iedere vrouw. Zowel voor moeder als kind is dit het beste. Hierbij komt het hechtingshormoon oxytocine vrij en deze zorgt voor een goede binding van moeder en kind.
Een gezonde darm van de moeder is van levensbelang voor de baby bij de gang door geboortekanaal krijgt de baby een hap van de fecale flora (ontlasting) van de moeder binnen. Hierin zitten darmbacteriën, deze bacteriën zijn belangrijk voor het immuunsysteem.
Moeders met ongezonde darmen veroorzaken direct al de eerste besmetting bij het kind, Door goed voor jezelf te zorgen, zorg je voor een gezonde darm van je baby. Een gezonde darm van de baby begint bij de moeder.
Net zo belangrijk is het dat de moeder en de vader gezonde darmen hebben.

Omdat het kind geboren wordt uit de moeder is de moeder het belangrijkste. Maar het is ook zeker belangrijk dat de vader goede voedingsstoffen opneemt. Schimmels, virussen, bacteriën en parasieten kunnen via seksueel contact worden overgebracht van vader naar moeder en zo ook naar het kind.
Het is dus verstandig om voor de zwangerschap gezonde darmen te hebben. Een gezonde darm geeft je een normale ontlasting, veel energie, een goede nachtrust. Een gezonde darm voor jezelf en je partner is een rijkdom ik noem het ’Inner Beauty’.
 

Kwaliteit van voedingssupplementen

Het ene potje supplementen is het andere niet. Tussen verschillende merken kan enorm veel kwaliteitsverschil zitten. Vermelde hoeveelheden wat er op het etiket staan dienen er ook in te zitten. Helaas is dit niet altijd het geval.

Voedingssupplementen moeten voor ons lichaam makkelijk opneembaar zijn en herkend worden als lichaamseigen voedingsstoffen .
De hulpstoffen die Fabrikanten gebruiken om tabletten en capsules te laten produceren verschillen sterk. Sommige hulpstoffen zijn schadelijk.