Praktijk Voedingbalance    |     Tel: 06-26833110    

Het belang van echte gezonde voeding

gezonde voeding 2

Goede voeding is de basis en zorgt voor een optimale gezondheid, een stralende huid, bruisende energie, maar vooral om puur van te genieten. Tevens zorgt eten voor gezelligheid, ontspanning en samenzijn met vrienden en familie en is daarom van onschatbare waarde

De zoektocht naar de juiste voeding is helaas niet een van de meest eenvoudige, zeker niet in deze tijd. Ieder mens is uniek en zo ook de voeding die daar het beste bij aansluit!

 “Voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding”, een spreuk van Hippocrates.

Hippocrates was een Griekse arts die leefde van 460-370 v. Chr. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de ‘vader’, van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke, in plaats van bovennatuurlijke, oorzaken voor ziekten zag.

Door de jaren heen kreeg ik steeds meer motivatie om meer te willen weten over voeding, de werking van het lichaam en tenslotte over orthomoleculaire geneeskunde, een oneindig, maar oh zo boeiend traject.
In ons lichaam komt uiteindelijk de voeding die we tot ons nemen ook in iedere cel terecht. De juiste voeding en voedingsstoffen zorgen voor een optimale werking van onze cellen en blijven we gezond. Zie hier het belang van goede voeding. Ik leer u uw eigen basis voedingspatroon samen te stellen, waarin de belangrijkste bouwstoffen voor ons lichaam, en dus ook voor onze cellen, voorkomen. Een tekort aan voedingsstoffen en/of een onbalans in de voeding kan leiden tot diverse gezondheidsklachten. Met kleine aanpassingen in de voeding, eventueel gecombineerd met orthomoleculaire supplementen, kunnen gezondheidsklachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Laat dus uw voeding ook uw medicijn zijn!

Ik wil u daarin van harte adviseren en begeleiden, totdat u daarna zelf kunt bepalen wat het beste voor u is. Dat is ook de kerngedachte van orthomoleculaire geneeskunde, samen het proces aangaan om de oorzaken achter je ziekte of gezondheidsklachten te vinden en herstellen.

Ecologische voeding

Waarom mijn voorkeur en keuze voor ecologische voeding?
Ecologische voeding voorkomt vele gezondheidsklachten, bevordert de gezondheid, heeft een heilzame werking en stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam.
Duurzaam en verantwoord omgaan met onze natuur en milieu en met het dierenwelzijn.
Eten van deze voeding is eten van pure en eerlijke onbewerkte natuurlijke voedingsmiddelen zonder onnodige toevoegingen van suikers, smaakversterkers, conserveringsmiddelen, etc..

Voedingsmiddelen worden  gewonnen uit ecologische landbouw, tuinbouw en veeteelt, alwaar men geen gebruik maakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie, synthetisch hulpstoffen, antibiotica, hormonale medicatie en preventieve inentingen van vee.

Vermijdt daarom voedingsmiddelen dat schade kunnen aanbrengen voor je gezondheid.

Eet zoveel mogelijk verse biologische producten. Dit betekent zelf koken en bakken met verse ingrediënten.