Praktijk Voedingbalance    |     Tel: 06-26833110    

Ontspanningsmassage

Nieuwe energie voor het lichaam

Vermoeid, slap, uitgeput, stress, drukte en spanningen?

Na jachtige tijden voelt men zich allesbehalve superfit.
Dat kan onder andere komen doordat het lichaam overbelast is met afvalstoffen.

Ook hier is een massage een super effectief, natuurlijk middel om de stofwisseling te stimuleren, de bloedsomloop en de lymfstroom op te porren en de zuiverende functie van de huid te prikkelen.
Daardoor krijgt het lichaam wat het in jachtige tijden het meeste nodig heeft:

Nieuwe energie en meer vaart!

relax voedingbalance

Ons lichaam en de geest vormen samen een onlosmakelijk geheel. Dit betekent dat lichamelijke invloeden, zoals bij langdurige lichamelijke klachten, onvermijdelijk ook effect hebben op de geestelijke gesteldheid.

Hetzelfde werkt precies andersom. Deze signalen die het lichaam aangeeft om iets onder de aandacht te brengen. Het is iets wat aan je aandacht, je bewustzijn ontsnapt. Ons lichaam is in staat om je gevoelens gedachten en ervaringen vast te houden en ze op te slaan en weer los laten.

Massage geeft het lichaam en geest de kans te herstellen van opgebouwde stress.

Na een massage voelen spieren soepel en ontspannen aan, de bloedsomloop en de afvoer van gifstoffen worden gestimuleerd, waardoor het zelf-genezend vermogen van het lichaam wordt bevorderd en het lichaam sneller herstelt.

Massage kan pijn verlichten, bloeddruk verminderen, verzacht spanningen en vermindert slapeloosheid.

Massage brengt een moment van rust, ontspanning, concentratie, reflectie, lichaamsbewustwording en nieuwe energie.

Massage biedt je de mogelijkheid een bewustzijnsproces op gang te brengen. Bewustwording stelt je in staat opgeslagen spanning te herkennen en deze los te laten. Het is tevens een belangrijke factor ter voorkoming van klachten. Neem tijd voor jezelf en leer te luisteren naar je lichaam. Het kan je veel vertellen.

Holistisch. Holisme een ander woord voor ‘geheel’. Het is een zienswijze, een levensvisie. Een holistische massage verschilt van andere massages omdat er gekeken wordt naar de mens als geheel. Niets in het lichaam staat op zichzelf. Alles is onderling in verbinding met elkaar door middel van bloedvaten, weefsel, spieren, energiebanen. Maar ook lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alle emoties worden niet alleen op geestelijk vlak beleefd, maar ook lichamelijk.

  • Denk maar aan kippenvel krijgen bij slecht nieuws
  • Een brok in je keel van ontroering
  • Druk op je maag
  • Bleek worden van schrik
  • Blozen bij een complimentje
  • Vlinders in je buik van verliefdheid...