Praktijk Voedingbalance    |     Tel: 06-26833110    

Orthomoleculaire voedingsadviezen

De grondlegger van de Orthomoleculaire Geneeskunde was Linus Pauling.

slide_3-940x350

Orthos’ staat in het Grieks voor ‘juist’, ‘recht’, ‘gezond’. ‘Moleculair’ staat voor moleculair niveau, ofwel het niveau van de moleculen, bouwstenen van ons lichaam. De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat het lichaam optimaal functioneert wanneer het in voldoende mate de beschikking heeft over alle voedingsstoffen die het nodig heeft.

Orthomoleculaire geneeskunde is de behandeling van ziekte door de lichaamscellen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving van stoffen, in het bijzonder van stoffen die normaal in het lichaam voorkomen.

Denk hierbij niet alleen aan de macronutriënten zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook aan de micronutriënten vitaminen, mineralen, spoorelementen enzovoorts. Als deze stoffen onvoldoende in het lichaam aanwezig zijn, ontstaan klachten.

Een tekort aan voedingsstoffen kan ontstaan door het gebruik van ongezonde voedingspatroon – Onze leefomstandigheden zijn door de eeuwen heen veranderd. De achteruitgang van de dagelijkse voeding door milieuvervuiling en diverse verwerkingsprocessen.

Tekorten kunnen ook te maken hebben met een (tijdelijk) verhoogde behoefte van het lichaam aan bepaalde stoffen, bijvoorbeeld extra Vitamine C bij griep en verkoudheid, bij gebruik van medicatie.

Een orthomoleculair advies bestaat uit een voedingsadvies en indien nodig een aanvullend advies voor supplementen om eventuele tekorten aan bepaalde stoffen in het lichaam weer aan te vullen.

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en ondersteund, door toevoeging van ‘slechts’ lichaamseigen stoffen.
Orthomoleculaire therapie kan worden ingezet bij diverse uiteenlopende klachten en aandoeningen die vaak chronisch van aard zijn.

Deze therapie kan ook preventief worden ingezet om uw energiepeil te verbeteren, de kans op het ontstaan van ziekten te verminderen en het verouderingsproces te vertragen.

Voedingsadvies kan worden ingezet in combinatie met massagetherapie - Resonantietherapie. 
Bij darm, stress, spanning  en vermoeidheidsklachten kan deze combinatie versterkend en ondersteunend werken in het healings- en groeiproces van de cliënt.